Skip to main content

Sinds vorig jaar ben ik samen met Buro Schuite en in nauwe samenwerking met de opdrachtgever (een ingenieursbureau) achter de schermen druk bezig met het ontwerp van een in-company opleiding voor senior projectmanagers. De opleiding heeft tot doel om ervoor te zorgen dat projectmanagers met hun opdrachten nog beter kunnen voldoen aan de wensen van de klanten met een nog beter resultaat. Een mooie opdracht voor ons ! En een uitdaging om daar een zo’n goed mogelijk ontwerp en programma voor te maken.

Hoe ziet het eruit? De opleiding bestaat uit een aantal twee-tot driedaagse seminars waarbij zowel specifieke projectmanagement kennis wordt aangeboden als trainingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit. Parallel aan de seminars hebben de deelnemers een aantal individuele coachings-gesprekken om ondersteuning op maat te krijgen voor persoonlijke leerdoelstellingen. We werken samen met twee ervaren en kundige docenten die hebben meegedacht ten aanzien van het ontwerp en die de inhoudelijke expertise gaan overbrengen aan de deelnemers.

Het is geweldig dat het bedrijf zo investeert in de ontwikkeling van de projectmanagers. Dit wordt ook enorm gewaardeerd door de deelnemers blijkt al wel uit de eerste persoonlijke coachings-gesprekken. Binnenkort gaan we van start met seminar één. We zijn goed voorbereid en hebben er onwijs veel zin in!