Skip to main content

Met regelmaat geef ik een training over bijvoorbeeld loopbaanbegeleiding, assessment services of gespreksvoering. Ik bereid me altijd goed voor en zorg dat ik ruim op tijd ben op de dag van de training. Als trainer is het belangrijk dat je niet alleen de inhoud van de training goed beheerst maar ook in staat bent om de cursisten inzichten, kennis en vaardigheden bij te brengen die ze in de praktijk kunnen toepassen. En dat op een plezierige wijze waardoor het ook leuk is om te leren. De facilteiten van de trainingsomgeving spelen daarbij een belangrijke rol. En dat is voor mij altijd een onvoorspelbare factor. Wat ben ik blij als ik ergens voor het eerst kom en de ruimte is prettig, de beamer werkt en de wifi is aangesloten. En wat een uitdaging is het als dat niet zo is… Zo heb ik wel eens een dag training gegeven zonder iets te kunnen projecteren op de wand omdat de beamer de dag tevoren was gestolen uit het bedrijf. Ook heb ik de nodige stressmomenten beleefd omdat kabels vervangen moesten worden van een beamer of het onbekend was hoe en welk wifinetwerk geselecteerd moest worden voor het gebruik van internet. En om iemand te vinden die je daarbij terplekke kan helpen is soms ook een hele uitdaging. Van een locatie heb ik inmiddels het nummer van een bijzonder hulpvaardige medewerker in mijn telefoon opgeslagen voor eventuele latere trainingen.

Door ruim op tijd te komen, zelf de nodige stekkers en kabels bij me te hebben, hulp te vragen (en krijgen) indien nodig, rustig te blijven, de humor van de situatie in te zien en te vertrouwen op m’n improvisatievermogen is het tot nu toe steeds gelukt om leuke en zinvolle trainingen te geven!